Duurzaamheid op Landgoed Morgenstern

Duurzame Bouw

Inlands hout, groene stroom, zonne-energie, pv panelen, grijswater systemen, lemen wanden met muurverwarming, alles geschilderd met aquamarijn natuurverf, schelpen onder de vloer, afgeschermde elektriciteitskabels, isolatiemateriaal van geperste houtvezelplaten, miniwarmtekrachtcentrales, warmtepompen.

Duurzame kenmerken

Gebruik van biologische producten (BD-Totaal organic foodservice), biologische bedrijfskleding en biologische schoonmaakmiddelen (Sonnet).

Het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt voor o.a. toiletspoeling.

Bankieren

Duurzaam bankieren met de Triodosbank.

De keuken

De keuken wordt gerund door biologisch werkende koks o.l.v. chefkok Martijn Hartkamp. Martijn verrast al 25 jaar iedereen op culinair gebied. We letten op de herkomst van de producten, gebruiken fairtrade- en streekproducten, seizoensgebonden- en biologische producten. We kunnen wel zeggen dat we een culinaire verrassende ambachtelijke keuken hebben.