Workshop schapendrijven met Border Collies

 

 

Anders kijken… meer zien

Behalve de Border Collie is er geen enkel hondenras waarvan het gedrag en zijn intelligentie zo veel overeenkomsten hebben met dat van de wolf.
Deze typische “oerhond” is in staat om met zijn sluipende houding en hypnotiserende ogen zijn prooi te fixeren om deze vervolgens zonder enig geluid te dwingen daar te brengen waar hij maar wil.

Anders luisteren… meer horen

Dit alles maakt duidelijk dat de Border Collie geen gewone hond is.
En dat merk je direct zodra je voor het eerst met een Border Collie gaat samenwerken.
Anders dan je gewend was zul je vaker dan eens het werk moeten overlaten aan deze “zzp’ers ” met hun zelfdenkend en oplossend vermogen.

Anders vertellen… meer zeggen

Om tot optimale prestaties te komen zul je de vriendschap, het vertrouwen en het respect van de Border Collie eerst moeten verdienen. Je moet elkaar volledig aanvoelen en begrijpen, door dik en dun steunen en samen genieten van de dingen die wél lukken. Kortom je bent een team!
U gaat ervaren dat het heel prettig kan zijn om eens een dag als hond behandeld te worden.
Bij elke oefening zullen onze Border Collies u voorgaan en u begeleiden om de hindernissen met goed gevolg af te leggen. Durft u nog te vertrouwen op uw gevoel en intuïtie? En bent u in staat om duidelijk met uw team te communiceren en samen te werken? Langzamerhand worden de parallellen steeds duidelijker.

Anders voelen… meer ervaren

Leiderschap, Communicatie en Samenwerking, het zijn de drie meest getrainde managementvaardigheden van het moment. Terecht, want samen bepalen ze vrijwel alle aspecten van het menselijk samenzijn. Zowel privé als zakelijk. Het gaat hier om drie basale aspecten van het overleven in groepen en niets daaraan is ons vreemd.

Het ervaren van je eigen kracht en overwicht, je positie ten opzichte van anderen, de subtiele non-verbale communicatie die er altijd is tussen mensen onderling en tussen mens en dier.
Het zijn spannende facetten van communicatie en samenwerking die de echte leider weet te beheersen en te gebruiken om op de juiste wijze tot het gewenste resultaat te komen.
Die ervaring gaat u op doen, waarbij de ware leider niet altijd de formeel hoogst geplaatste zal blijken te zijn!

    Workshop schapendrijven met Border Collies aanvragen

    Naam

    Telefoon

    E-mail

    Bericht